kooPérnu

kooPérnu on suloinen sekoitus kaunista ja käytännöllistä ranskalaista vintagea sekä uusia ranskalaisia kodintuotteita. kooPérnu perustuu suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin, jota sävytetään ranskalaisin maustein. Perusajatuksena on olemassa olevan hyödyntäminen, materiaalien uudelleen käyttö ja käytännöllisyys. Jotta kokonaisuus ei olisi liian arkinen, sekoitetaan mukaan annos ranskalaista sulokkuutta.
kooPérnu nimi juontuu äitini pohjoispohjalaisesta Pernu-suvusta. Suvun juuret ovat talonpoikaiskulttuurissa, jota arvostan mm. ekologisuuden ja selkeän muotokielen vuoksi.
Äidilläni oli Pernu-niminen kyläkauppa, jonka yhteydessä kasvoin. Kun vuonna 2013 avasin oman kaupan olin palannut juurilleni. Kauppani nimeksi muotoutui kooPernu, etuliite 'koo' etunimeni alkukirjaimen mukaan. Nimi on sittemmin ranskalaistettu ´-aksentilla ja 'esprit de vintage' -tekstillä. 
Käymme ranskalaisen mieheni kanssa muutaman kerran vuodessa vintage ostoksilla Ranskassa. Mukaan valikoituvat tuotteet, jotka miellyttävät silmääni ja joilla tiedän olevan jokin käyttötarkoitus - alkuperäinen tai uusi. Ajatukseni on, että tuotteet ovat paitsi kauniita niin myös käytännöllisiä. Ne ovat samalla myös uniikkeja. Harvoin löydämme enää toista samanlaista! Englanninkielinen kuvaus unique&useful kiteyttääkin hyvin kooPérnun filosofian.
Myös uusissa ranskalaisissa tuotteissa pyrimme ekologisuuteen ja luonnonmukaisuuteen. Valikoimiin kuuluvat tekstiilit ovat luonnonmateriaaleja, lähinnä pellavaa. Osa tekstiilituotteista on vanhoja kodintekstiilejä, jotka on värjätty ja siten ne ovat saaneet uuden elämän.
Edustamamme huonetuoksut, tuoksukynttilät ja saippuat ovat myös kaikki mahdollisimman luonnonmukaisia.